HorecaWaardig reikt Breda Pluim uit!

Maandag 23 maart 2015 zijn de Breda Pluimen weer uitgereikt aan de meest gastvrije horecazaken en winkels van Breda. Martijn Wijsman en Marleen van Leest van HorecaWaardig waren ook dit jaar weer gevraagd om zitting te nemen in de vakjury horeca van Breda Pluim. Na uitgebreide bezoeken aan alle genomineerde horecazaken hebben we uiteindelijk samen met wethouder Bob Bergkamp een mooie 2e prijs uitgereikt aan café De Kleine Wereld!

Overig nieuws:

HorecaWaardig reikt Breda Pluim uit!

23 Mar 2015

Maandag 23 maart 2015 zijn de Breda Pluimen weer uitgereikt aan de meest gastvrije horecazaken en winkels van Breda. Martijn Wijsman en Marleen van Leest van HorecaWaardig waren ook dit jaar weer gevraagd om zitting te nemen in de vakjury horeca van Breda Pluim. Na uitgebreide bezoeken aan alle genomineerde horecazaken hebben we uiteindelijk samen met wethouder Bob Bergkamp een mooie 2e prijs uitgereikt aan café De Kleine Wereld!


TripAdvisor neemt IENS over

13 Jan 2015

Wellicht heb je het de afgelopen dagen al voorbij zien komen in de krant of op de televisie: IENS is vanaf heden onderdeel van TripAdvisor! Met 20 miljoen bezoekers in 2014, bijna 2.5 miljoen online geplaatste gasten en jaarlijks 200.000 reviews zijn we het afgelopen jaar weer enorm gegroeid. Iets wat TripAdvisor ook is opgevallen.

En de naam IENS? Die blijft gewoon bestaan! Je vindt er nog steeds de beste restaurants in heel Nederland, geniet van de leukste IENS FoodSpots, boekt er smakelijke IENS DinnerDeals en zoals je gewend bent, kun je als proever nog steeds je recensie achterlaten via iens.nl.

Lees het persbericht


Bourgondisch Breda 2014

11 Nov 2014

Bourgondisch Breda staat weer voor de deur.
Van 20 t/m 23 november in de grote kerk in Breda.


In Kannen & Kruiken is geopend!

20 Oct 2014

Op 20 oktober is In Kannen & Kruiken geopend! Marleen van Leest van HorecaWaardig heeft de afgelopen maanden meegewerkt aan het uitdenken en uitwerken van het complete concept en met name het interieur. Het is een hele relaxte sfeervolle zaak waar retro, industrie en nieuw design samenkomen. Je kan er heerlijk rustig (in je eentje) een krantje lezen of werken of bijkletsen met vrienden en familie. Kinderen zijn ook welkom in de allerleukste kinderhoek! Je kan alles de hele dag door bestellen en alle ingredienten op de kaart zijn met veel zorg voor mens, dier en milieu uitgezocht.

Kom ook snel naar de leukste nieuwe horecazaak van Breda op Veemarktstraat 45 voor een heerlijk ontbijtje, lunch of voor een goede bak koffie met taart!


Proeflokaal Schrobbeler opnieuw ingericht

27 Mar 2014

HorecaWaardig was gevraagd om het proeflokaal van Schrobbeler in Tilburg opnieuw in te richten. De aankleding was eigenlijk al redelijk in orde en in Schrobbeler sferen, het ontbrak voornamelijk aan de basis. HorecaWaardig heeft ervoor gezorgd dat er overal houten vloeren werden gelegd. De ramen zijn voorzien van een plasticfolie om het licht te filteren en ervoor te zorgen dat je niet meteen op het tegenoverliggende industrieterrein uitkijkt. De oude bar is teruggebracht in het proeflokaal en doet dienst als winkel. Wanden en deuren zijn in dezelfde kleuren geschilderd om een eenheid te creëren. Er zijn wandschilderingen toegevoegd en nostalgische accessoires zoals een schemerlamp, koperen ketels en Perzische tapijtjes op de tafels!


De Breda Pluim van 2014 is uitgereikt!

17 Mar 2014

Vanavond zijn in de Avenue in Breda de Breda Pluimen uitgereikt. Martijn Wijsman & Marleen van Leest zaten in de vakjury en samen met Stefanie van Leeuwen reikten zij de pluimen uit aan:
1. Wijnbar Dames Pellens
2. Smaakwarenhuis de Lage Landen
3. Matelot

Gefeliciteerd alle drie!


De Michelinsterren zijn verdeeld

25 Nov 2013

In Theater aan het Vrijthof te Maastricht zijn traditiegetrouw de Michelinsterren uitgereikt. Er is een unicum: Nederland heeft - zij het voor iets minder dan één maand - drie driesterren-restaruants. De nieuwe toptent luistert naar de naam De Leest, staat in Vaassen en heeft een chefkok in de vorm van Jacob Jan Boerma. In totaal zijn er komend jaar 105 sterrenzaken waar de hongerige (en welgestelde) landgenoot terecht kan.

Michael Ellis, baasje bij Michelin, liet de culinaire wereld lang in spanning zitten, maar na een verplicht introductienummertje maakte hij bekend dat Nederland het weer lekker gedaan heeft op gastronomisch gebied. Er komen in 2014 één driesterren-, drie tweesterren- en maar liest negen éénster-restaurants bij. Het belangrijkste nieuws is dat Nederland ook in 2014 weer twee etablissementen heeft van het allerhoogste niveau. Naast Jonnie Boer - die zijn drie sterren voor De Librije nog steeds ziet stralen - is Jacob Jan Boerma nu ook de trotse bezitter van de hoogste Michelin-status. Sergio Herman, opperstaafmixer bij Oud Sluis, maakte eerder dit jaar al bekend op 22 december zijn zaak te sluiten.

Naast de bekendmaking van het nieuwe driesterrenrestaurant waren er nog genoeg opvallende verschuivingen. Zo laat Michelin Ron Blaauw niet ontsnappen. De Amsterdamse kook-maestro leverde dit jaar zijn twee sterren in, maar krijgt ze nu doodleuk terug. Eentje gaat naar RON Gastrobar, en eentje naar visrestaurant Bridges (inspired by Ron Blaauw) in hotel The Grand. De hoofdstad heeft er ook weer een nieuwe tweesterrentent bij in de vorm van Bord'eau. Plus: voor alle fervente 010-liefhebbers is er ook goed nieuws daar het in Rotterdam voor de verandering ook eens sterren regende. Zowel Fred als Francois Geurds heeft er nu twee; Wereldmuseum mag er eindelijk één bijspijkeren op de deur.

bron: quotenet.nl


HorecaWaardig was aanwezig op Bourgondisch Breda

22 Nov 2013

Het grootste 4-daags culinair festijn voor de regio Breda.

Van 21 t/m 24 november in De Grote Kerk.

www.bourgondischbreda.nl


De top 100 van Lekker 2014 is uit!

22 Oct 2013

De top 100 van restaurantgids Lekker 2014 is bekend:

Inter Scaldes in Kruiningen staat op nummer 1. En als we kijken naar ons eigen stadje en omgevng dan vinden we Wolfslaar in Breda op de 75e plek (vorig jaar 80e) en De Zwaan in Etten-Leur bijft gelijk op de 84e plek.


Restaurant Mirabelle is weer open.

21 Oct 2013

Restaurant Mirabelle in Breda is weer open. Het voormalige restaurant in de Dr. Batenburglaan in Breda was sinds juni 2012 gesloten na een faillissement. Xavier van Binsbergen heeft de zaak ingrijpend laten verbouwen. De ondernemer treedt hiermee in de voetsporen van zijn overgrootouders en grootouders die de zaak in 1955 begonnen en tot 1984 hebben voortgezet.

Mirabelle nieuwe stijl richt zich op een breed publiek. Uitgebreid dineren is er mogelijk, maar het restaurant biedt ook betaalbare alternatieven voor wie even niet wil koken.

Bron: BN de Stem